God’s own Sandy

Het zou naïef zijn te menen dat alléén het homohuwelijk de orkaan Sandy heeft veroorzaakt. Abortus komt erbij natuurlijk, en slechte voeding. En dit is pas het begin van Gods bestraffing. Lees hier (Engels). Zulke wartaal kende ik eigenlijk alleen van moslims.

Zijn dat nou onze bondgenoten, die Amerikanen?

24 reacties

Opgeslagen onder De mens, Onzin, Religion

24 Reacties op “God’s own Sandy

 1. Woehaha. Daar zou ik uit mezelf niet zo gauw opgekomen zijn, maar dat is het natuurlijk. Die holy god of israel zit erachter.
  Maar het is op te lossen door meer sinaasappels uit te persen en het boek daarover te kopen, gelukkig maar.

 2. Fanatici in geloof zijn altijd erger dan dezelfde soort figuren met een atheistische instelling. Geloof overleefde het communisme bijvoorbeeld en ook de nazi’s wonnen het niet van geloofsbelijdenis. Qua gedachtenstromen zijn er soms weinig verschillen, vaak even mallotig. Zou het gezonde verstand in deze wereld ooit nog eens terugkeren? Of is daarvoor dan toch de Apocalyps van 20 december a.s. nodig?

 3. ‘Terugkeren,’ Leo, was het er dan ooit, dat gezonde verstand?
  Een apocalyps nog vóór de kerst? Daar had ik nog niet van gehoord, maar dat is wel erg ongelukkig gepland. Ook in verband met mijn moeders verjaardag.

 4. Bob

  Heb je het helemaal gelezen? Ik heb een alinea gered.

  Ik heb dit commentaar eronder geplaatst, maar ik vrees dat ik niet door de moderatie kom:

  It is a well known fact that those who speak out the loudest against homosexuality, are often closet-homosexuals themselves.

  Nevertheless, keep going John! We all need a laugh once in a while.

 5. Ha ha Bob, ik denk ook niet dat het erdoor komt, maar je hebt misschien een punt. Misschien is hij gewoon te laat met dat vitamine-dieet begonnen.

  Nee, ik heb het niet uitgekregen.

 6. Of zou God Sandy gestuurd hebben om Obama te steunen? Je durft het haast niet te denken.

 7. Trijntje

  Volgens anderen heeft Sandy mogelijk te maken met de climate change.
  Dat zou je ook als een soort straf kunnen zien: ik heb het liever over de consequentie van het leven van ons op deze aarde. Zie
  http://www.guardian.co.uk/environment/2011/nov/16/climate-change-report-new-york-city?fb=optOut

 8. Trijntje

  Let wel: dit is een artikel van bijna een jaar geleden!

 9. Klimaatverandering? Waren we het er nu intussen niet over eens dat dit verhaal een tikkie achterhaald is geraakt en meer voortkomt uit de wens alles te beprijzen en niet uit realiteit? Globale stijging van de temperatuur staat al 13 jaar stil….Wetenschapppelijk onderzoek bewees dat. Ellendig van deze orkaan was dat hij nu net fuseerde met een koufront boven Noord-Oost-Amerika. Scenario’s die je normaal alleen in films ziet. Een beetje een fusie zoals bij ons door VVD en PvdA zijn doorgedrukt. Strategische stemmers zorgden voor een van de meest asociale kabinetten ooit…

 10. @Emigrant – Voor mij is het gezonde verstand dat geloof in de privé-omgeving van een huis of kerk wordt beleden en dat alles wat met bestuur of politiek van doen heeft never-nooit ook maar iets met het geloof uitstaande krijgt of houdt. Lastige opgave, zeker in een wereld waar veel mensen vooral het leven na hun dood ambiëren om gelukkig te worden i.p.v. juist in dat ene leven dat ze nu nog bezitten.

 11. Trijntje

  Ik denk dat de wetenschappers die wel klimaatverandering zien gelijk hebben. Maar goed, ik zal je daar niet van kunnen overtuigen; en jij mij niet.

 12. Overtuigen doe je met feiten, en wetenschappers blijken elkaar tegen te spreken. Staat los van emoties of politieke correctheid. Omdat het iemand past is het nog niet meteen de absolute waarheid toch??

 13. Bob

  De absolute waarheid is een illusie.

 14. @Trijntje: En dan uitgerekend New York. Onwillekeurig denk je altijd aan Bangla Desh als het slachtoffer van dergelijke enorme overstromingen.

 15. Trijntje

  Nu waren er in dezelfde tijd ook verwoestende stormen in Azië: de tyfoon Son-Tinh in de Filippijnen, China, Vietnam, en de cycloon Nilam in het zuiden van India.
  Deze beide stormen leverden waarschijnlijk wel minder doden op dan Sandy in de VS.
  Maar de gevolgen op langere termijn zullen in Azië, vooral voor de armen daar, mogelijk wel langer doorwerken.
  Bron: Nederlands Dagblad van 1 november.

 16. Het Nederlands Dagblad. Is dat niet een krant die echt staat voor de absolute waarheid??:)

 17. Trijntje

  Het Nederlands Dagblad is de krant die ik dagelijks lees; en lang niet zo absoluut als je schijnt te denken, in elk geval niet meer. Veel meer nuance dan vroeger, wel christelijke uitgangspunten.
  Ik ben christen en de toon van het Nederlands Dagblad bevalt me wel. Ik vind het wel goed, bijvoorbeeld, dat ze er de aandacht op vestigen dat er niet alleen in New York rampspoed was en is door stormen.

 18. Ik ben geen krantenlezer meer. Alles haal ik van het internet. De internationale persbureaus vertelden het verhaal rond Sandy al lang voordat het ding New York en de andere steden aan de oostkust bereikte. Zoals de schade op het straatarme Haiti, Cuba en zo meer. Daar is geen aandacht meer voor, omdat New York ons nu eenmaal meer aanspreekt. Mij al helemaal, zoonlief en zwager zitten er nu, en daar krijg ik ook het nodige nieuws vandaan. Handig. Wat het ND betreft, ik ken hen uit de jaren negentig toen we er nog wel eens in adverteerden. Ook in the Bible Belt zaten klanten voor onze geweldige vierwielers namelijk..

 19. Trijntje

  Adverteerde je dan ook in het RD? Dan bereik je de Bible Belt nog veel beter, denk ik.

 20. Bob

  Wat nog veel erger was aan hurricane sandy:

  en

 21. Bob

  O jee, hoe ziet dat er uit..?

 22. Ja, ondanks mijn principiele bezwaren tegen de inhoud daarvan, namen we het wel eens op in de mediamix…

 23. Rijke en fundamentale reli’s zijn er in de USA al decennia lang. Alleen zijn deze mensen onder Bush jr. veel belangrijker gemaakt, omdat Bush die stemmen nodig had. Maar ik weet ik nog van de begin-90’er jaren toen de Sovjet Unie uiteenviel en de kortegolfzenders van Moskou in Kazakhstan voor een krats gehuurd konden worden. Radio Nederldand Wereldomroep deed dat ook; per uitzending 1 x 500kW. Tegelijkertijd was er een particuliere reli-wereldomroep uit South Bend Indiana die er meteen maar 30 tegelijkertijd vanuit de voormalige Sovjet Unie liet uitzenden. In het NW van Indiana zit voor mij dan ook de harde kern. Per deur heb je er een andere kerk. Een groot deel hangt het creationisme aan en wringt zich in de meest vreemde bochten om de Bijbel voor 100% waar aan te kunnen nemen. Mormonen in Utah (waar Romney bijhoort) gaan overigens nog verder, omdat volgens het USA het beloofde land is wat God bedoelde.

  Die denkwijzes houden ze simpel in stand door te beweren dat andere RTV-zenders onwaar of erger van de Satan zijn. Daar kijken of luisteren ze niet naar. Ze krijgen daardoor een flink vertekend beeld van de wereld. Naast de USA bestaat dan ook alleen Israel. Dat gebeurt op meer plekken in de wereld, maar volgens mij nergens zo extreem als in de USA.

  Tot de komst van het internet en de satelliet-TV kon je alleen op de kortegolf naar zo’n 100 landen en 50 verschillende particuliere stations luisteren. Dat ging prima, maar heel veel mensen hebben dat nooit gedaan. De satelliet-TV zorgde er voor dat de Islam meer verspreid werd, maar dan toch vooral onder de uitgezworven Moslims. Op de kortegolf zijn die nooit zo actief geweest. Het internet is een walhalla voor iedereen dus ook voor de reli-extremisten uit de USA. Mensen doen wel eens moeilijk over porno op het internet, maar ik vraag me af of die extremisten niet schadelijker zijn.

 24. Trijntje

  Het is heel goed mogelijk om de Bijbel als een boodschap van God te zien, zonder creationist te zijn.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.