Reykjavik-C. van boven gezien

3 reacties

17 oktober 2012 · 17:42

3 Reacties op “Reykjavik-C. van boven gezien

  1. Reykjavik…..ooit was het voor mij een ‘ver-weg-bestemming’ toen ik mijn eerste stappen zette op Schiphol. De Loftleidir vloog er toen naartoe en was een der eerste maatschappijen die vanaf Schiphol via hun eigen thuisbasis goedkope vluchten aanbood naar New York. Met een wonderlijk propellervliegtuig, de Canadair CL44. Best lang vliegen, maar ook heel goedkoop weet ik nog. Die vliegtuigen zaten net zo vol als de spaarbanken op internet een paar jaar terug. Nederlanders waren er gek op. Tot die boel failliet ging…jammer maar helaas. We hadden het toen al kunnen weten…

  2. Loftleidir is ooit gefuseerd met Icelandair, dat is in de winter de enige firma die op IJsland vliegt. Thuishaven Keflavik, een heel prettig en gebruikersvriendelijk vliegveld.
    In Reykjavik zou het jou wel bevallen; vlak tegen de stad aan ligt namelijk het oude vliegveld. Vandaar stijgen dagelijks enige piepkleine, voor zover ik kan zien nogal ‘historische’ vliegtuigjes op naar bestemmingen elders in IJsland en zelfs Groenland. Omdat die streken zo dun bevolkt zijn vliegen er misschien maar vijf mensen tegelijk mee. Die kleintjes vliegen angstwekkend laag boven de stad. Ze veroorzaken ook herrie natuurlijk, maar het zijn er maar een paar per dag.
    Er zijn ook allerlei kleine maatschappijtjes die van fjord A naar fjord B vliegen, bijv. http://www.norlandair.is/en/service/scheduled-flight . Wie zou er niet eens naar Vopnafjörður of Þórshöfn willen vliegen?

  3. Dank voor de link. Wat ik daar op zie staan zijn De Havilland Canada Twin Otters, toestellen voor een man of 20 die idd. in staat zijn op een start- en landingsbaan van pakweg 150 mtr lengte te opereren. Vandaar dat ze daar worden gebruikt. Het zijn vrij trage en idd. wat brommerige toestellen, maar wereldwijd in gebruik.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.