Kroonprins dood

Prins Nayef, de kroonprins van Saoedi-Arabië, is op 78-jarige leeftijd gestorven. Zijn broertje Salman, een snotneus van 77, zal hem waarschijnlijk als kroonprins opvolgen.
Nayef was enige decennia lang het conservatieve plechtanker van de Saoedische macht. Hij zorgde o.a. voor binnenlandse veiligheid en de bestrijding van al-Qa’ida. De vorige kroonprins, Sultan, was enige maanden geleden al gestorven, ongeveer 82 jaar oud. De koning zelf is 88.
In de nabije toekomst zal het koningshuis toenadering tot het volk moeten zoeken en sneller gaan moderniseren. Of het wordt een zootje daar, bij gebrek aan nieuwe ijzervreters als Nayef. Dan weet je niet wat er van de rust in de Oliegolf en van de olieprijs terecht komt.

7 reacties

Opgeslagen onder Nabije_Oosten

7 Reacties op “Kroonprins dood

 1. Bob

  De kroonprins is dus geen echte zoon van de koning? (die moet dan op 6-jarig leeftijd zijn eerste kind verwekt hebben)

 2. Nee, de koning en zijn opvolgers zijn allemaal broers, de zog. Sudairi Seven. Zeven stuks van één moeder, de lievelingsvrouw van wijlen koning Abd al-Aziz. Vier zijn er al dood; de Saudi-macht verbrokkelt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sudairi_Seven

 3. God helpe ons de brug over als de fundamentalisten daar de macht grijpen. Het is al erg in dat land, maar kan altijd een tandje erger. Barbaren loeren nu al overal in die regio op de macht. En het brengt ons allemaal niks. Wat is er toch mis met een leuke democratie zonder invloed van een archaische godsdienst??

 4. Bob

  Wat is er mis met de democratie?? Heb je niet opgelet bij de les?

 5. In Saudi-Arabië dreigt geen godsdienstoorlog, maar een ordinaire stammenstrijd, plus inmenging van terroristische groepen van buitenaf.

 6. Aangestuurd door de Barbaarse baardmannen die overal in de regio loeren op de ultieme macht over de oliebronnen en zo zeker zijn over hun kennis van het woord hunner Gods….Zit een beetje ontwikkeld mens niet op te wachten toch?

 7. Een beetje ontwikkeld mens zit ook niet op zulke ongeïnformeerde commentaren te wachten.
  Wat er mis is met de democratie kun je momenteel zien in Griekenland, waar de allerdomsten 36% van de stemmen hebben gehaald. Democratie is het recht om op de verkeerde te stemmen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.