Te ruste

Nee, nee, gooi jezelf nou niet in de stress! Je taken zijn goed te overzien vandaag, er is voldoende tijd voor en vanavond heb je zelfs vrij, net als andere werknemers.

Zit meneer alweer te jakkeren en te stressen. En dat wil met pensioen …

4 reacties

Opgeslagen onder Pensioen, Persoonlijk, Universiteit

4 Reacties op “Te ruste

  1. Dat is ‘even’ wennen, na anderhalf jaar heb ik nog steeds momenten dat ik mezelf erop betrap alles wat ik doe te willen afjakkeren omdat ik zo dadelijk weer wat anders m… o nee, ik moet niks, althans niet werken. Hou jezelf dit logje maar regelmatig voor, het zou een beetje jammer zijn om je pensioen te beginnen met overwerkt zijn.

  2. Bob

    Je moet dit boek eens lezen:
    “Die Entdeckung der Langsamkeit” van Sten Nadolny. Niet alleen ontdek je de voordelen van het langzaam-aan doen, het is ook nog een goed leesbare roman over een ontdekkingsreiziger naar de noordpool.

  3. @Bob: Ha je bent er weer, dacht al dat je al zwevend richting Balkan was afgedreven. Ik zal er eens op letten, op die Entdeckung. Maar de langzaamheid hoef ik niet te ontdekken, ik hoef mij haar alleen te herinneren, uit mijn eerste dertig levensjaren. Toen was alles langzamer en dus grondiger en prettiger.

  4. Rust? Ik ben op een leeftijd gekomen om dat idd te doen. Maar doe het niet. Er is nog zoveel te doen, te beleven, te genieten. Dat doe ik dus met verve. Natuurlijk overpeins ik wel wat zaken uit het verleden, maar ik kijk ook nog steeds uit naar een actieve toekomst. Afhankelijk van de gezondheid natuurlijk, maar echt stoppen met werken zal ik wss niet doen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.