Klein-klein

Van economie weet ik niets. Wel weet ik uit ervaring dat je als je krap bij kas zit, twee dingen kunt doen. 1. Zorgen dat er meer in je portemonnee komt. 2. Zuinig gaan leven met het weinige geld dat je nog hebt. Als je nog iets van leven in je hebt is de eerste mogelijkheid natuurlijk te verkiezen. De regering Rutte heeft die mogelijkheid niet gekozen; integendeel, zij was niet vitaal, niet creatief, heeft door haar hufterige eilandmentaliteit mogelijke handelspartners afgestoten en haar eigen groeimogelijkheden gesaboteerd.
Maar Nederland had de regering Rutte gekozen; het verdient dus niet beter.

11 reacties

Opgeslagen onder Nederland, Politiek

11 Reacties op “Klein-klein

 1. Zo denk ik ook stiekem maar het is natuurlijk makkelijk sliepuiten vanuit het buitenland 😉

 2. Ha ha, ja. En geheel van harte gaat dat niet bij mij, want mijn pensioen moet ook voor een deel door dat krimpende landje bij de zee worden opgehoest.

 3. Trijntje

  Ook ik, in Nederland, denk: we krijgen wat we verdienen. Al ben ik daar niet blij mee.

 4. Bob

  Ja nun, die twee mogelijkheden komen op hetzelfde neer bij een regering. Zorgen voor meer inkomsten = belastingen verhogen. Is ook niet creatief.

  Bijna alle regeringen hebben dit probleem. Een paar landen hebben geluk (hoewel ze dat zelf niet als geluk zien) dat ze een goede economie hebben.

  Het voordeel is wel dat meneer Wilders opgerot, pardon, geen regeringsverantwoordelijkheid meer heeft. Ik ben benieuwd wat voor invloed dit akkefietje op zijn Umfragewerte heeft. Hij moet geweten hebben dat hij er niet mee doorkomt. Een soort zelfmoord. Hij rekent er waarschijnlijk op dat dit goed aankomt bij de bevolking, maar dan kan hij nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Nederlanders zijn een spaarzaam volkje.

 5. Probleem was dat NL deze regering niet heeft gekozen, maar dat formateur Ruud Lubbers daar (onbedoeld?) op aan heeft gestuurd. De kiezers hadden wel het politieke landschap zo versplinterd dat geen partij boven de 21% (31 zetels) van de stemmen kwam. Maar van dit soort minderheidskabinetten met gedoogsteun waren er nog wel 15 te bedenken en die zijn niet onderzocht omdat de VVD (net aan de grootste) graag met het CDA wilde regeren en de PVV er op de koop toe bij nam om het zo ver te krijgen. Daar zal Rutte nu spijt van hebben. Inmiddels heeft ie met D66, GroenLinks en de Christenunie iets binnen 2 dagen gerealiseerd, wat met de PVV in 49 (7 x 7) dagen niet wilde lukken.

 6. @Ximaar: Ja, een regering van nationale eenheid, dat zou toch wat zijn… . De VVD blijft wat mij betreft besmet, omdat ze met die NSB-achtige club in zee zijn gegaan.

  @Bob: Nee dat bedoel ik niet, Bob. De economie stimuleren, dat brengt geld. Handel drijven met Polen en Turkije. Dingen maken. Zich ergens in specialiseren, enzovoort. Een land ‘heeft’ niet zo maar een goede economie.
  Ik blijf erbij dat Wilders nu naar Amerika gaat, langzamerhand het enige land waar je met een anti-Islam-boek nog succes kunt hebben.

 7. Trijntje

  Wilders stelt zich in Nederland dan nu ook meer anti-Europa op, is mijn indruk.

 8. Zodra semilinks zich bemoeit met de plannen is het relatief simpel. Je bezuinigt nauwelijks, maar legt de lasten bij de burgers. Niet liberaal, niet sociaal, maar nood breekt wet. Dus schuift men de AOW-leeftijd gewoon weg voor degenen die op de finish af komen lopen, of fietsen. Je verandert de spelregels voor ouderen die al een uitgering genieten. Verdubbelt de zorgkosten per Nederlander, neemt ze de belastingaftrek op hypotheekrente af, legt een milieuheffing op, verhoogt de BTW met 2 procent en zet de dierenpolitie op belangrijker taken als verkeerscontroles en tolheffing. Zo kan ik ook helpen om het begrotingsprobleem aan te pakken. D66, GroenLinks en Christen-Unie, deden het werk dat VVD en CDA wat hadden laten liggen. De PVV kreeg de zwarte piet, want die partij bleek ineens wat sociale bezwaren te hebben tegen al te fors ingrijpen. De PvdA was het plan zelfs te erg en liet het aan hen voorbij gaan, de SP zweeg in alle talen. SP-leider Roemer gaf aan dat dit plan op 12-9 bij de verkiezingen in de kattenbak zal liggen. Dat mag ik wel hopen. Immers, wie geld wil vinden voor een haperende begroting moet bereid zijn in eigen vlees te snijden. Dat heeft Rutte ook voorgesteld, maar dat lukt niet. De bijna een miljoen ambtenaren in dit land frustreren uiteraard hun eigen ontslag. De JSF moet en zal er komen, missies in het buitenland moeten doorgaan en corrupte regimes met ontwikkelingsgeld in het zadel gehouden. Daarbij draagt Nederland ook nog een zware last voor alle Europese verplichtingen. En dan stort de boel in, weg export, weg industrie, weg huizenmarkt, weg investeringen, de Nederlander gaat wel merken wat het hem kost. Resultaat; weg Kunduzpartijen …. . Nederland gaat over extreem links en dito rechts straks. En wordt door asocialen in de richting van onbestuurbaar gebracht…

 9. Was het trouwens niet de door Samson aangestuurde Cohen die in het overleg met Rutte blunderde omdat hij zelf premier wilde worden en aardig gefrustreerd was omdat hij niet de meeste kiezers had getrokken? Was het niet het feit dat Cohen ook niet samen wilde werken met Roemer en Sap en de kleine dictator van D66, dat er geen links alternatief kon ontstaan voor het minderheids-/gedoogkabinet dat later uit de hoge hoed werd getoverd? Het was meester-koorddanser Lubbers die iets regelde waar nog niemand aan had gedacht. Ook Geert Wilders niet. Die deed wat hij moest doen. Daarbij, wie zijn partij met de NSB vergelijkt kent de politieke stromingen niet (meer) in ons land.

 10. Met een beetje goede wil krijgt Nederland ook een tik mee van de wat gewijzigde Europese sfeer die aan het ontstaan is: stimuleren in plaats van afknijpen, groei in plaats van krimp. Hoe meer groei, des te minder kansen voor extreem links en extreem rechts. Maar Nederland lijkt in zijn verwarring momenteel helaas meer op Griekenland dan op Frankrijk .

 11. Soms lijkt het wel of een samenleving alleen maar bestaat uit sociaal-economische problemen. Als er geen eurocrisis is dan hebben we het wel weer over Kunduzakkoorden, Griekenland en Frankrijk of wat ook. Een samenleving is meer dan dat. Vandaar dat de Nederlander, gemiddeld niet helemaal van de domme soort, kiest voor ook andere oplossingen. Het midden heeft afgedaan, omdat daar de oplossingen niet vandaan lijken te komen. Kom een Hollander aan zijn portemonnee en je hebt er een tegenstander bij. We willen zorgenloos op vakantie kunnen, maken zelf wel geld over voor goede doelen, kijken naar de televisie op momenten dat het ons past, gaan uit met leuke vrienden en zo meer. Dat wil je graag behouden. En wat nu voor ligt is dus een economisch plan van de kneveling van het gemiddelde individu. Dat is niks voor Nederlanders, die gaan dan met de kont tegen de krib. SP, PvdA, PVV worden de grote winnaars straks.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.