Ontroerd

Nog nooit heb ik zo’n mooi kerstgeschenk gekregen. Mijn collega’s hebben voor mij een soort huldiging voorbereid, die in mei 2012 zal plaats vinden. Vier geleerden uit binnen- en buitenland worden ingevlogen om een voordracht te houden op een soort mini-congresje te mijner ere. Zoiets verzin je toch niet! Met receptie en maaltijd toe. Aanleiding tot dit alles is mijn pensionering, die wat later in het jaar zal plaatsvinden.
Ik voel me geëerd en ben ontroerd.

19 reacties

Opgeslagen onder Persoonlijk, Universiteit

19 Reacties op “Ontroerd

 1. Je krijgt wat je verdient! Mensen die zoals jij een bijdrage hebben geleverd in hun eigen vakgebied krijgen de erkenning vaak al bij het nog actief zijn. In het bedrijfsleven krijg je dat meestal pas achteraf. Als men ontdekt wat je eigenlijk allemaal deed voor het bedrijf of de organisatie waar je voor werkte. Het is je van harte gegund. Komen er ook georganiseerde busreizen voor collega-bloggers die kant op waarbij je het congres een andere kleuring kunt geven?

 2. Hartverwarmend inderdaad. Ik neem aan dat hierdoor de laatste paar maanden werken voor je pensionering inspirerender worden.

 3. Ik volg je nog niet zo lang, maar aan de hand van je stukken hier had ik je veel jonger geschat.

 4. Ja, dat is een leuke opsteker, die de stemming erin zal houden.
  Een OAD-bus uit Nederland zal inderdaad wel voorrijden. Toen de koningin eens het stadje Dillenburg bezocht waren zelfs ettelijke bussen met aanhangers haar nagereisd.
  Volgens de kalender wordt het inderdaad tijd om met pensioen te gaan, groninganus. De geest is nog wat jonger, het lichaam voelt ten dele helaas al een stuk ouder dan 65.

 5. Bob

  Dat is inderdaad een mooi geschenk. Misschien kan ik ook komen?

 6. Als je toch in de buurt bent, Bob, bij voorbeeld om je dochter te bezoeken. Ik denk niet dat vier uur specialistengepraat plus een receptie de reis zouden rechtvaardigen.

 7. Ja, daar zul je het dan wel helemaal zelf naar gemaakt hebben. 😉

 8. Leo

  Je kunt toch een apart feestje maken voor Alphagasten met kaas en schnaps???

 9. @Leo: Dat doe ik dan maar eens als ik echt gepensioneerd word.

 10. Hm, wordt dat een internationaal Alphagastenfeestje? Pompompom …

 11. Kom je te paard dan, Irene? Het dier kan wel in de Tiefgarage.

 12. Wat een onzettend mooi cadeau! Kan me voorstellen dat je dan even met je mond vol tanden staat.

  Fijne feestdagen!

 13. Ik schaam me een beetje. Ik had meer nadrukkelijk en met aandacht moeten lezen op je blog. Geen idee dat jij een Islam/moslim deskundige bent…

 14. Hoe zou je dat ook weten Rob? Schaamte is niet nodig. Prijs je gelukkig in een omgeving zonder islamgetob te wonen, hoewel die zonder twijfel zijn eigen problemen met zich meebrengt. Mocht je toch over de islam willen lezen beveel ik mijn andere blog aan: ghurabalbayn.wordpress.com

 15. Idd een erg mooi cadeau als je van zoiets houdt. Hopelijk komen er interessante sprekers.

  Zelf ben ik bij wat lezingen geweest vanwege werk (industriële automatisering) of belangstelling (milieu), waar ik flink moeite mee had. Open deuren of details die ik niet belangrijk vond en vooral monotone sprekers die slecht boeiden.

  Dat hoeft natuurlijk niet. Ik heb net op youtube de ouderjaars-‘conference’ 2010 van Maarten van Rossem in z’n geheel bekeken. Die boeide me duidelijk wel.

 16. Zo’n congres(je) is nu eenmaal de manier waarop wetenschappers zich uiten. Inderdaad is vaak de helft van de voordrachten vervelend, of je zou ze liever schriftelijk tot je nemen. Maar het gaat steeds ook om de ontmoeting, het persoonlijk contact.

 17. Trijntje

  Inderdaad: een mooi en ontroerend gebaar!
  Het doet goed als collega’s je werk waarderen!

 18. Pingback: Platgehuldigd | Emigrant

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.