Nederland los van Europa

Zou het mogelijk zijn, Nederland van Europa los te maken? Het Nederlandse vernuft op het gebied van waterbouw maakt het technisch zeker haalbaar, en het past meer bij de vaderlandse gezindheid dan de onlangs nog geplande berg van 2000 meter in Flevoland.

Bij Nieuweschans dus beginnen met die tien meter brede geul uit te graven die nauwkeurig de oostgrens volgt. Toegegeven, er komt een lastig en vooral duur stukje bij Lattrop. Daar is Nederland toch wat  hoger, en de grens maakt er een rare hoek. Maar als het mogelijk is in Amsterdam een metro te bouwen moet ook hier een diepe sleuf speels door het landschap heengetrokken kunnen worden, die spontaan zal vollopen met water uit de Waddenzee. Een echt probleem ontstaat bij Zuid-Limburg, waar draconisch graafwerk zou moeten worden verricht om de geul onder Nieuw Amsterdams Peil te houden. Maar als Nederland zou afzien van die paar Ardennetjes zouden er miljarden bespaard kunnen worden. Trek de geul dus door van Swalmen via de recreatieplassen tot Thorn en laat Zuid-Limburg gewoon bij Europa. De Zuid-Limburgers zijn al halve Europeanen; die zal niemand echt missen. Van Thorn tot Cadzand-Bad is het graafwerk weer onproblematisch. Of als er nog meer bezuinigd moet worden: tot Ossendrecht, en Zeeuws-Vlaanderen aan de Europeanen overlaten. Hoe dan ook, als het  landje eenmaal los is, is het wachten alleen nog op een straffe oostenwind die het de Noordzee in blaast.

Ik vind dat de kosten maar eens serieus doorgerekend moeten worden.

11 reacties

Opgeslagen onder Nederland, Onzin

11 Reacties op “Nederland los van Europa

 1. Maar dan wel de kosten in guldens berekenen hè, om het helemaal compleet te maken….

 2. Natuurlijk! Dan is het ook meteen een stuk voordeliger.

 3. Mja, kan er dan niet meteen een cirkel van worden gemaakt, die uítstekende delen als Oost-Groningen, Zuid-Limburg en Zeeuws Vlaanderen laat u toch al schieten, en dan heeft het nog meer weg van een stuurloos drijvend opblaasvlot. Wie weet waar het door de wereldwinden uiteindelijk naar toe wordt geblazen …

 4. Ik denk dat Rutten wél even de aardgasbaten uit Oost-Groningen in het oog zal houden. Daar moet tenslotte de financiering van het project vandaan komen…

 5. Hahahaha, strak plan!

 6. Nederland kan zich niet meer losmaken van Europa. Het heeft zich er met huid en haar aan overgeleverd. Wij waren al jaren netto grootbetalers en de Grieken en zulk soort volk heeft daar dankbaar van geprofiteerd. Balkenende verdoezelde niet voor niets de uitslagen van het negatieve referendum over de Europese Grondwet. Hij kon niet anders, en van een PVV was toen nog niet eens sprake. De politiek heeft ons verkocht aan Brussel, we kunnen niet meer terug. Dat er nog eens een keer een aparte Ruubliek Fryslan komt is nog eerder realistisch….En daar zijn ze wel gewend om te gaan met water….

 7. Ik vind ook dat er eerst geëxperimenteerd dient te worden met Friesland (en dan bedoel ik niet dat met de hoofdstad Jever). Ooit hadden de Noord-Hollanders de hoop dat met de afsluitdijk Friesland zou worden afgesloten. Daar is duidelijk iets misgegaan. Afsteken lijkt me dus een goede oplossing. Misschien drijft het af naar de Far Oer. Ook onverstaanbaar volk.

  Nou en als dat goed lukt, dan maar de rest van Nederland. Ik ben er wel voor om wat meer richting Middelandse Zee af te drijven.

 8. @Leo: Zulk soort volk? Je bent toch geen vreemdelingenhater, Leo?

  @Xiwel: Dan is Irene’s voorstel het land af te ronden niet zo gek. Anders komt het nooit door het Kanaal en langs Gibraltar. Zal trouwens toch moeilijk worden, met dat rare Noord-Holland eraan. Zou je eventueel genoegen kunnen nemen met een plek bij de Kanarische Eilanden?

 9. Als in….profiteurs van de grote ruif in Brussel, waaruit het zo goed graaien was….

 10. ’t Lijkt me dat dit iets is dat door een gerenommeerd buitenlands bureau moet worden onderzocht, vervolgens dat er uitgebreid over gediscussieerd moet worden in brede kring, dan een commissie… en er zijn vast wel wat politici die tijd over hebben omdat ze net uit een andere commissie zijn gestapt en toch al gewend zijn weinig vakantie te hebben en de vakantie die ze hebben bij voorkeur in eigen land doorbrengen.

 11. Een commissie? Dan loopt het plan gevaar niet uitgevoerd te worden. Toch die berg maar doen dan?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.