Rechtse moorden

Ach Gottchen, Duitsland is weer eens diep geschokt. Een extreem rechtse groep heeft tien moorden begaan of zoiets. Ja, was denn sonst? Die geschoktheid treedt om de paar jaar op, als er weer zo’n incident is. Dan is iedereen volkomen verrast. Daartussendoor vindt iedereen het wel best. Nazi’s en skinheads worden niet principieel en systematisch aangepakt. De programma’s die daar een paar jaar geleden nog voor bestonden en toen ook al onvoldoende waren zijn afgeschaft om te bezuinigen. Mevrouw Merkel heeft weer iets gezegd dat haar voorganger Schröder een paar jaar geleden in vrijwel dezelfde woorden had gezegd: dat het een schande is voor Duitsland en beschamend. De minister van BuZa zegt net dat het ‘het aanzien van Duitsland in de wereld schaadt’. Met andere woorden: de reputatie van Duitsland in het buitenland, die staat op het spel. De rest is blijkbaar niet zo belangrijk.

3 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Politiek

3 Reacties op “Rechtse moorden

  1. Duitsland discrimineert zichzelf om zich vrij te pleiten.

  2. Maar was het in de jaren zeventig niet precies hetzelfde met de moordpartijen die door de Bader-Meinhoff-groep werden gepleegd? Toen had men ook de grootste moeite om die lui te vinden en te bestrijden. Dat men de extreem-rechtsen die veelal vanuit de vroegere DDR zijn gekomen niet heeft gevolgd is wel raadselachtig. Extremisten zijn kennelijk lastiger te vinden als ze uit eigen kring komen…..Overigens kan het aan het uiterlijk niet liggen, want sommigen komen er zeer openlijk voor uit….

  3. @Leo: Ja, dat is precies hetzelfde soort volk, en de islamterroristen ook. Geheime diensten kunnen maar beter niet eenzijdig zijn tegenwoordig.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.