Luide vogels

Een vogelkenner ben ik op geen stukken na; toch meen ik de meeste normale vogelgeluiden wel eens gehoord te hebben. Niet echter het luide gekwaak van een grote zwerm vogels die zich vlak bij mij in de buurt heeft verzameld. Ik hoor ze wel, maar zie ze niet. Ze zijn zeer luid, ze klinken dreigend. Zijn het trekvogels die zich groeperen voor een overwinteringstocht naar Afrika? Of konden zij het nabije wereldeinde?

6 reacties

Opgeslagen onder Dieren

6 Reacties op “Luide vogels

 1. Hier ook trekvogels maar het zullen wel niet dezelfde zijn. Onze kraanvogels trekken twee keer per jaar en doen niet aan eindes van de wereld.

 2. Zouden het kraanvogels zijn? Ik heb geen idee. Ik vond van het geluid iets dreigends uitgaan, vandaar dat wereldeinde.

 3. Marjan

  Ooievaars? Die kunnen behoorlijk grote groepen vormen.

 4. Bob

  Doe even een filmpje met geluid op je digitale camera. Dan is er vast wel iemand die het herkent.

 5. Ach, die camera, daar zou ik nou nooit opkomen. Maar nu hoor ik ze niet meer. Misschien zijn ze hun trektocht al begonnen?
  Vandaag overigens een prachtige wandeling in het Vogelsberg gebied gemaakt. De gouden blaadjes hangen nog steed aan de bomen en zorgen voor een toverachtige sfeer.

 6. Duitsland is het terrein voor veel wonderlijke vogelsoorten die daarvoorbij trekken. Onlangs vloog er nog een pelikaan over de snelweg. Vloog zich later te pletter tegen een hoogspanningsleiding. Op weg naar het zuiden. Maar wel afkomstig van het Amsterdamse Artis. Daar was hij ontsnapt. Wie wil er nu in het zuiden zitten met al die Euro-ellende. Vreemde vogels wellicht?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s