Gepaste vreugde

Wat zou U doen, als U ineens 55 miljard meer op uw rekening had dan U dacht? Ik zou denk ik wel een paar vrienden uitnodigen, wat mooie flesjes opentrekken en mij een paar vrolijke aanschaffingen gunnen: wat nieuwe kleren en schoenen, een appartement in een mooie Europese hoofdstad, een andere auto.
Zo niet de Duitse minister van financiën Schäuble, die dit net is overkomen. Hij gaat uitzoeken welke idioot zich zo heeft kunnen verrekenen en deze ter verantwoording roepen.

9 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Onzin

9 Reacties op “Gepaste vreugde

 1. Of ze dat geld echt hebben verdiend is maar de vraag. Het stond verkeerd geboekt bij een bank toch? Kwestie van debet-credit, en reserveren voor evt. schuldenlasten etc. Ik zou me kunnen voorstelllen dat je dan wel twijfelt aan de competentie van de directie en controllers bij die Bank. Als men daar al zo slaapt of klooit, hoe zal dit wel niet zijn bij de landseconomie vraag ik me af. Wie weet zijn we allemaal wel schuldenvrij…dat zou mooi zijn!

 2. Ja, vooral voor de Grieken zou het fijn zijn. Zo blijkt maar dat zij niet de enigen zijn die slecht rekenen.

 3. In deze moeilijke tijden zouden we het met zijn allen misschien het beste onvoorwaardelijk in de Griekse staatsput kunnen gooien.

 4. Bob

  Irene, um Gottes Willen! De Griekse staatsschuld is als een neutronenster, oftewel een zwart gat: hoe meer je er in gooit, des te groter wordt de aantrekkingskracht en alle wat binnen zijn bereikt komt is verloren en wordt nooit meer teruggezien.

 5. @Bob: Ik zeg niet voor niets dat het een put is.;-)

 6. Juist gisteren las ik in het nieuws dat ook in Ierland een aardig verschil in de cijfers is geconstateerd…….dat belooft nog wat…

 7. Zou economie dan toch een vorm van literatuur zijn?

 8. @Emigrant: U bedoelt: volledig uit de duim gezogen en spannend om te lezen, maar als je het uit hebt ben je opgelucht dat het niet echt was?

 9. @Irene: Die 55 miljard hadden best echt mogen zijn. Ze schijnen nu toch weer vooral op papier te bestaan. Ik bedoelde, dat economie ook geen “hard vak” is, zoals vaak wordt beweerd: het heeft veel met fictie te maken.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s