Redders


Nee, dit is geen ouder echtpaar. Het zijn mevrouw Merkel en haar man voor het vuile werk, Ronald Pofalla.

9 reacties

Opgeslagen onder Duitsland

9 Reacties op “Redders

 1. Een mooie foto. Toevallig kwam gisteren een aardig stuk voorbij op TV over Merkel versus Sarkozy. Zo het er nu naar uitziet moeten deze 2 eerst uit de hoofdlijn komen en zal de rest van de Eurozone wel bij die verwaterde oplossing aansluiten. Eigenlijk zijn die 2 het wel met elkaar eens maar Sarkozy nu even niet omdat er Franse presidentsverkiezingen ophanden zijn. Het gevolg is een dusdanige verwatering, dat het weer te kort en te laat is en weinig effect zal hebben op de probematiek.

  En zoiets kan ook zonder extra eurocommissaris. De ECB kan heel goed zelf haar wensen/voorwaarden voor een lening aan de Grieken opleggen.
  Toen zei de journalsit dat dit eigenlijk altijd een probleem is omdat er elke 2 maanden in een ander EU-land belangrijke nationale verkiezingen zijn. Wat dat betreft kan je beter voor zo’n onafhankelijke oplossing kiezen als eurobonds bij de ECB. Die kan je niet koppelen aan mogelijk stemmenverlies bij een nationale verkiezing. Is ook veel sneller in te voeren en lost de problemen van de Grieken (en Ieren, Portugezen etc), die dan bij de ECB tegen een veel lagere rente gaan lenen veel effectiever op.

 2. Mij hoef je niet te overtuigen van die Eurobonds; ik ben daar ook voor.
  Het zal wel weer rakelings langs de afgrond gaan, maar als het echt moet kunnen de dames en heren misschien wel even verstandig zijn.
  Sarko heeft net een dochtertje gekregen; zou dat nou ook nog afleiden?

 3. Gezien het feit dat er maar weinig netto-betalers zijn, en vaak steeds dezelfden, zal het niet meevallen om tot een zgn. gezamenlijk standpunt te komen. Ik wil ook niet steeds maar weer betalen voor de nogal ruimhartige leefstijl van mijn buren.

 4. @Emigrant: Dat preken voor eigen parochie was niet zo bedoeld. Mij ging het er meer om dat ik wederom weining van de EU-zonelanden verwacht. Ik denk dat de grote landen die eurobonds niet zien zitten, als concurrent voor hun gunstige financiele positie. Ik begin te geloven dat ze Griekenland nog eerder bankroet laten gaan dan dat er echt voor die tijd een duurzame oplossing komt.

  (Overigens is de foto sterk versmald. De verhouding klopt niet, denk dat je bij w 500 moet invullen en h open laten.)

 5. @Ximaar: Je bedoelt dat mevrouw Merkel in werkelijkheid veel breder gebouwd is? w 500 begrijp ik in geen velden of wegen. Ik heb de foto uit de krant gescand op een oud klein scannertje; in WordPress kan ik niets invullen. Maar de prent hoeft niet zo lang mee te gaan wat mij betreft.

 6. @Emigrant: WordPress zet achter de link w=1024, wat een wijdte van 1024 pixels is. Je blog laat in de hoofdkolom maar een wijdte van 500 pixels toe, vandaar. Het is wel ergens in te vullen, maar dat moet ik nazoeken.

  Probleem schuilt overigens in iets anders. Bij Firefox en IE7 ziet het er wel normaal uit, alleen bij IE8 niet. Die brengt de 1024 terug maar 500, maar laat de meegeven hoogte h=698 ongemoeid. Zag er dus raar uit. Zal ook wel van het thema afhangen, sommige WP-thema’s zijn niet geschikt voor IE8 wat met IE9 (maar die kan niet met XP) het meest wordt gebruikt.

  Oplossing is simpel. Verklein de foto met 50% voor het opladen. Kan goed met paint.

 7. Width en heigth dus. Ik zal het nog eens proberen, maar niet vóór het ontbijt.

 8. Kan als alternatief paint.net aanraden: http://www.getpaint.net/index.html
  Niet sophisticated maar kan wel meer dan een oerbasic als paint.

 9. Dankjewel Irene, maar dat kan ik niet gebruiken, omdat ik geen Windows maar Mac heb. Ik heb ook wel programma’s, daar ligt het niet aan, maar ik begrijp ze vaak niet.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s