Rijdend geweten

Het is een jaar geleden dat ik mijn laatste bekeuring kreeg wegens door rood licht fietsen (€ 130). Mijn moraal begint alweer te verslappen, maar zie aan: telkens als ik van plan ben weer door rood te fietsen is er ineens een politieauto en stop ik toch maar. Dat is de afgelopen dagen drie keer gebeurd. Het zal de zomeractie van de politie wel zijn: geld ophalen voor het bedrijfsuitstapje.

11 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Fietsen

11 Reacties op “Rijdend geweten

 1. De keer dat ik door Marburg kwam heb ik er geen verkeerslicht gezien. Maar ik fietste dan ook behoorlijk touristisch langs de Lahn. En dat was alweer jaren terug.
  Verkeerslichtmatig vond ik Frankfurt, Keulen en Kassel dikke tegenvallers.
  In Alkmaar hebben we 28 kruisingen met verkeerslichten. De helft zit in de ringweg en andere grote wegen waar ik niet mag fietsen. Die andere helft weet ik te vermijden en doe dat ook. Ik fiets liever 500 meter om dan dat ik moet stoppen.

 2. Leo

  Ik zag onlangs een item op de ZDF. Speciale teams die zich richtten op fietsers die de regels aan hun laars lapten. Het was nog erger dan bij ons in NL. En hier is het op dat punt erg. Dat zijn de ware criminelen…nog erger dan te snel rijdende automobilisten….

 3. Op de weg van mijn huis naar mijn werk staan wel tien stoplichten. Als ik daar allemaal braaf voor stop duurt fietsen nog langer dan lopen.

 4. Goed dat we het weten. We doen namelijk niet aan fietsen hier (om duidelijke redenen), maar wel regelmatig aan “Amsterdams oversteken”.

 5. Jeetje, wist niet dat het zo duur was zeg.
  Nou ja, ogen open houden dus maar …

 6. @Emigrant: Ik heb de indruk dat je doorgaans haaks op mijn route fietst.
  Is er geen verkeerslichtfreie parallelroute te vinden? Die oplossing vond ik in de voorsteden van Freiburg i/B. Ik was te vlot van de touristische route geraakt om een fietsenwinkel te zoeken. Maar toen bleek ik in een stoplichtenroute te zitten. Daar tussenin zag ik allemaal fietsers door de wijken karren en daar sloot ik me netjes bij aan. Heb sindsdien geen stoplicht meer gezien.

 7. @Alexandra: Het was zo duur omdat het al mijn tweede Knöllchen was. Ik ben een recidivist moet je weten. Heb ook nog een punt in Flensburg gekregen. (Nee, beste Nederlanders, dat is geen taartpunt in een Konditorei.) Met de auto zal ik overigens nooit, nóóit door rood rijden.

  @Xiwel: Jawel, die alternatieve route is er wel. Ik rijd hem ook vaak, maar mijd hem ook graag. Er zit namelijk een tunneltje in met trappen, waarvoor ik moet afstappen; en ook een hoge brug over de autoweg, met een moeizame toegang en behoorlijk steil (voor mijn doen dan). Maar de weg met de stoplichten moet ik nemen wanneer ik niet direct van mijn werk naar huis ga, maar ook nog onderweg langs de bakker of de supermarkt wil.

 8. Bob

  Ik fiets hier vaak over de stoep; dat doe ik niet alleen, veel fietsers doen dat omdat ze anders teveel in de weg van de auto’s te rijden. Daarmee kun je vaak de autostoplichten vermijden. Dan moet je nog wel door de rode voetgangerslichten.
  Ik fiets nooit door rood als ik ergens een politie-auto zie. Ik ben er ook nog niet op gepakt.
  Verschillende kennissen zijn al wel bekeurd voor het fietsen over de Anger, een grote brede winkelstraat. Meer dan 10 meter breed maar geen fietsstrook, alleen maar voetgangersgebied en tramrails. Officieel mag je er overdag niet fietsen. Soms staan de politie-agenten daar speciaal op te controleren. Mij hebben ze nog niet gepakt, maar dat is geluk.

 9. Jij rijdt dus wandelende bejaarden van de sokken, Bob? Om met Leo te spreken: dat zijn de ware criminelen … (Nee, niet die bejaarden natuurlijk.)
  Niet door rood fietsen als je een politieauto ziet is niet moeilijk. Maar als ze achter je rijden wel. Ik zie achter niet meer zo goed.

 10. Bob

  Nee hoor, die bejaarden durven allang niet meer buiten de deur te komen.

 11. Gelukkig maar, dan hoef je ook niet te zien dat ze twee verschillende sokken aan hebben.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.