Atoomenergie uit

De anti-atoom-club had hier gisteren een middelgrote demonstratie tegen, u raadt het al: …  atoomernergie. Het was een beetje raar gezicht: Duitsland zal toch geleidelijk alle kerncentrales uitschakelen? Wat willen ze dan nu nog? Tot het besluit die centrales uit te schakelen heeft de anti-atoom-club met zijn jarenlange hardnekkige oppositie zeker bijgedragen. Waarom zijn ze nu niet blij dat hun doel (waarschijnlijk) wordt bereikt? Wel, het moet vlugger, vinden ze. Niet geleidelijk, over een periode van tien jaar, maar liefst over twee drie jaar al. Terwijl ook een leek kan bedenken dat er enige tijd nodig is om de alternatieven te ontwikkelen.

Een zeker wantrouwen jegens de wankelmoedige Duitse regeringen met hun uit-en-aan-en-uit gedoe deel ik, maar die demonstratie wekte eerder de indruk van een stel hopeloze mensen die bang zijn dat hun leven binnenkort geen zin meer heeft.

1 reactie

Opgeslagen onder Duitsland

Een Reactie op “Atoomenergie uit

  1. Bob

    Sommige mensen weten niet wanneer ze gewonnen hebben.

    Tevens is er de ingebakken mentaliteit dat alles verkeerd loopt. Ze kunnen het gewoon niet geloven dat het een keer naar wens loopt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s