Ferrero

De heer Ferrero Jr. is dood. Moet u die kennen? U kent een of enkele van zijn producten: Nutella, Ferrero Küsschen, Mon Chéri, Hanuta, Rocher, Rafaello, Yoghurette, Kinder eieren, tic tac en vele semi-goedkope zoetigheden meer. Ferrero Duitsland is een van de grootste werkgevers in deze structuurarme streek. De fabriek staat in het lelijke, zich stad noemende dorp Stadtallendorf, hier verderop. Het hoofdkantoor is in Frankfort. 
Niet zo lekker, al die zoetigheid, maar het verdient wel goed. Ooit heeft Ferrero Sr. in Marburg willen beginnen, maar de stad was teugen, ‘wilde zijn karakter als universiteitsstad bewaren’. Nu zitten we met een tot op de draad versleten universiteit, en dat karakter, nou ja …  . 
Marburg heeft wel een grote farmaceutische fabriek die geld oplevert. Die heette vroeger Behringer, nu Novartis. De stad schaamde zich daar blijkbaar zo voor dat de hele fabriek verstopt is in een bosperceel. Het enige wat haar verraadt zijn de vele geparkeerde auto’s. Zoveel boswandelaars op maandagmorgen, nee dat kan niet waar zijn. Nu is er een nieuw en duur gebouwencomplex bijgekomen dat zichtbaarder is. Daar worden vooral vaccins vervaardigd. Via de belasting verdienen wij dus aan uw varkens- of vogelgriep!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Marburg

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s