Wikilekje

Wat iedereen al dacht: dat de politie extra bekeuringen uitdeelt wanneer zij krap bij kas is, is nu bevestigd door een uitgelekte instructie van een hoge Hessische politiefunctionaris. Duitsland begint steeds meer op het buitenland te lijken.

1 reactie

Opgeslagen onder Duitsland

Een Reactie op “Wikilekje

 1. (Reacties gered uit ouder weblog)

  Leo 12/17/2010 08:54:00 AM
  De nieuwe Nederlandse regering doet erg haar best om de door vorige regeringen opgelegde bonnenquota weer weg te krijgen. Dat vraagt een hele omslag bij de politiekorpsen, want die waren toch gewend geraakt aan hun taak als extra tolgaarders. Daardoor waren ze niet in staat om achter echte misdadigers aan te gaan. Maar eergisteren stond een tweetal van die lui in een fraaie geblindeerde bus wel de snelheid te controleren op de snelweg A2 van Amsterdam naar Utrecht. Met de motor/kachel aan, goed voor het milieu. Maar ja, als je zoveel geld binnen kunt halen speelt CO2 ineens geen enkele rol meer natuurlijk.
  —–

  Marjan 12/17/2010 11:07:52 AM
  ‘Wat iedereen al dacht’….dat is een mooie samenvatting van het hele wikileaks gedoe tot nog toe. Een goede titel voor een boek.
  —–

  w. 12/17/2010 04:12:00 PM
  Heb met opluchting kennis genomen van het andere geluid en de gedeelde zorgen over zeer herkenbare parallellen op een een meningblog.
  Ik hoop dat dit tegengeluid niet stopt! De bagger die over Halsema wordt uitgestort, ondanks haar fraaie bekje, en de manier waarop, is tranentrekkend.
  U vraagt zich waarschijnlijk af waarom ik me niet rechtstreeks tot ‘dit soort lieden’ richt? Ik zou maar bozer en bozer worden. Soms is het verstandig om ergens omheen te lopen.
  —–

  emigrant 12/17/2010 07:53:51 PM
  Ik ken Halsema niet en haar fraaie bekje ook niet. Woon te ver weg.
  —–

  Leo 12/18/2010 09:12:35 AM
  @W, je richt je via een omweg op mij????
  —–

  Marjan 12/18/2010 02:53:45 PM
  @Leo, daar lijkt het wel op. Wat er verstandig aan is ontgaat me.
  —–

  Bob 12/19/2010 12:49:39 AM
  Het was verstandig totdat dit commentaar verscheen.

  On-topic: Ik prefereer het als een incident te interpreteren. We zijn namelijk verplicht tot optimisme. En welk buitenland eigenlijk? Dat kan hooguit Rusland zijn. De verkeerspolitie daar leeft van de corruptie. Was op tv, dus het is waar!
  —–

  emigrant 12/19/2010
  Ja, en de Oekraïne, Bob. Het land zonder winterbanden, waarvan de vrachtwagenchauffeurs hun wagens hier overdwars op de wegen komen zetten.
  —–

  Leo 12/19/2010 09:11:33 AM
  @Emigrant – In tv-beelden van het Duitse nieuws zag ik onlangs toch ook een Nederlandse truck overdwars staan. Simon Loos was de ondernemer. Wat me vooral opvalt is dat zowel bussen als vrachtwagens geen sneeuwkettingen gebruiken. Dat lijkt me heel wat efficiënter dan evt. winterbanden…
  —–

  emigrant 12/19/2010 09:57:56 AM
  Wat een reclame voor die Loos. Loeigrote letters zeker?
  Ik heb er geen verstand van maar ik denk dat die sneeuwkettingen er weer af moeten waar geen sneeuw is, en dat is bij grote voertuigen vast heel veel werk.
  De kinderen zijn blij als de schoolbus niet kan rijden, dan hoeven ze niet naar school.
  —–

  Leo 12/19/2010 01:44:42 PM
  @Emigrant – Het is zeker veel werk, maar de vertragingen die nu ontstaan door vastgelopen vrachtwagens en bussen is nog veel schadelijker. Omdat alles wat er achter staat niet meer verder kan en door gladheid ook vastloopt. Vandaag wordt hier met man en macht gewerkt om de sneeuw van de wegen af te krijgen. Ik neem best even de pet af voor al die wegwerkers die dag en nacht in touw zijn om het de forenzen en zakenreizigers naar de zin te maken.
  —–

  emigrant 12/19/2010 04:51:18 PM
  Helemaal mee eens. Voor mijn terugweg morgen is het weerbericht zeer gunstig: koud en droog.
  —–

  Bob 12/20/2010 08:05:37 AM
  @Leo: M.i. zijn winterbanden veel efficiënter dan sneeuwkettingen. Ik heb in de laatste 10 jaar geen sneeuwkettingen nodig gehad (6 jaar lang had ik ze in de kofferbak liggen), maar zonder die winterbanden was ik al een paar keer blijven staan. Die kettingen kan je er pas op doen als de sneeuw de weg onbegaanbaar maakt, en dat is eigenlijk pas bij zo’n 10 centimeter verse sneeuw. En dan moet je ze er weer af doen als de weg weer vrij wordt, want op asfalt kun je er maar 50 km/u mee rijden. Het zijn ondingen die alleen voor noodgevallen goed zijn.

  Overigens is het voor vrachtwagens sinds een paar weken ook verplicht om op winterbanden te rijden, tenminste op de aangedreven assen. Geen hond die zich er aan houdt natuurlijk, en iedere dag veroorzaken ze weer files.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s