Iran 2010 – economische sancties 5

Er is nu enige tijd verstreken sinds de invoering van nieuwe, strenge sancties tegen Iran. En ziedaar: Europa en Japan passen onder druk van de USA die sancties strenger toe dan ooit, terwijl de USA zelf er eerder soepel mee zijn en ondershands vrolijk handel drijven met Iran.
Zoals altijd gaat het niet om morele verontwaardiging of diepe bezorgdheid over een boosaardig regime, maar om lucratieve handel en om macht. Obama heeft Europa en Japan kennelijk steviger in de greep dan zijn voorganger. Misschien denkt hij: delen van de wereld ontglippen mij; wat ik nog heb houd ik goed vast.

1 reactie

Opgeslagen onder Iran

Een Reactie op “Iran 2010 – economische sancties 5

 1. (Geredde reacties:)

  Leo 09/09/2010 01:19:24 PM
  Ach, zo lang de omringende landen nog volop handel drijven met een ‘bevriende natie’ waarvan het moreel besef afdruipt, de Russen en Chinezen precies weten hoe ze om al die blokkades heen komen, en de Noord-Koreanen zorgen voor de raketten die straks stipt op tijd hun verderfelijke lading op Israel of Europa kunnen neersmijten, is er flink geld te verdienen en stelt zo’n blokkade niets voor. Het enige dat helpt is vliegen, varen, rijden verbieden naar de landsgrenzen. maar net als bij Afghanistan is het ondenkbaar dat dit zou slagen. En dus blijven de geestelijke dictators en hun archaisch barbarisme vrolijk aan de macht…
  ———-
  Bob 09/09/2010 04:57:20 PM
  En weer praten mannen over politiek.
  ———
  Thamara 09/09/2010 06:48:17 PM
  Whaha Bob, zie je nou wel!!
  Stokpaardjes en stokstaartjes.
  Zaterdag snoeren we hun mond..!
  —–
  Marjan 09/09/2010 10:12:13 PM
  Zou het?
  Toen Obama president werd was Europa daar nogal gelukkig mee. Ik ook. Misschien krijgt hij het met zijn charismatische en verzoenende imago gemakkelijker voor elkaar de Europese leiders voor zijn karretje te spannen.
  —–
  Leo 09/10/2010 08:47:53 AM
  @Marjan – Obama is president van de V.S. Politiek en militair gesproken het grootste land van de wereld met enorme belangen in de rest van de wereld. De zuidflank van Irak wordt door Iran ‘bewerkt’. Men wil daar stabiliteit, geen gelazer tussen Israel en Iran, men wil van dat vreselijke regime in Teheran af. En dus is een levendige handel tussen Europa en Iran niet in het belang van Washington. En komt er (vooralsnog terecht) een boycot.
  —–
  emigrant 09/10/2010 09:07:44 AM
  En dus is er een levendige handel tussen de USA en Iran.
  —–
  Leo 09/10/2010 02:15:57 PM
  @Emigrant – Wat mij dus totaal niet verbaast, want zo zit de wereldpolitiek in elkaar. We hoeven de geschiedenis van Afghanistan maar te volgen of de grote vriendschap tussen de VS en Vietnam….Voor een normaal mens niet te snappen. Zou er ook handel bestaan met Cuba? Kan dat rare bewind daar wellicht ook eens worden opgeruimd.
  —–
  emigrant 09/10/2010 04:21:46 PM
  @Leo: De zin van de sancties tegen Iran is dus Europa en Japan te verzwakken, terwijl de USA min of meer stiekem bouwen aan verbeterde relaties met Iran en lekker geld verdienen met de orders die wij niet krijgen. Ik denk steeds meer dat de USA en Iran binnenkort weer vriendjes worden.
  —–
  Leo 09/11/2010 08:05:30 AM
  @Emigrant – Ik schreef al eerder, voor een normaal mens niet te snappen. Ik zie slechts een barbaars regime dat atoomwapens produceert en raketten test om de ultieme vijand in de buurt aan te kunnen vallen. Maar kennelijk is pappen en nathouden nu de nieuwe doctrine om Teheran onder controle te houden….Ik snap er niets van.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.