Tussendoortje

Even een hapje voor Assyma. Ze heeft honger, die arme vrouw. Rhabarber-Käse-Sahnetorte; echt kaaskoppeneten.

1 reactie

Opgeslagen onder Eten en drinken

Een Reactie op “Tussendoortje

  1. (Geredde reacties:)
    OZ 12/16/2009 08:51:36 PM
    Oh man, die taarten, die taarten!!! Die vergat ik. Die Verschrikkelijke, Gekmakende, Onvoorstelbare Duitse Taarten!
    —–
    Bob 12/16/2009 09:12:33 PM
    Mmmh, rabarber en quarktaart, twee van mijn lievelingsspijzen, en dan nog gecombineerd. Ik ga snel in de koelkast kijken of ik nog iets heb wat erop lijkt.
    —–
    Marjan 12/16/2009 09:29:55 PM
    Echt kaaskoppeneten. Laat mij dan maar een kaaskop zijn.
    Ik heb gisteren slagroomtaart gehad, vandaag een tompouce en een mokkagebakje, allemaal Hema-kwaliteit maar voor mij lekker genoeg.
    Deze lijkt me echt hemels. Knappe foto ook.
    —–
    assyma 12/16/2009 09:51:49 PM
    Zie je nou, hoe makkelijk het is ons even een hapje tussendoor voor te zetten, gewoon voor de kleine trek.
    Mjammie, rabarbermousse ken ik wel (van de aldi), maar rabarbertaart niet.
    Mijn man is eerste kersdag jarig, toch eens rondvragen of ze dat hier ook verkopen, ik vrees van niet.

    Goede reis voor als ik je niet meer ‘spreek’.
    —–
    emigrant 12/17/2009 12:33:52 AM
    Nou Assyma, het is maar goed dat die taart zo groot is, anders hadden de anderen hem voor jouw ogen weggesnaaid. Maar nu zijn er voor iedere reagluurder minstens twee royale punten. Voor Leo heb ik al een stuk apart gehouden; ik hoop dat hij alweer trek heeft.
    Je schrijft: “eerste kersdag”. Is dat een Freudiaanse verspreking? Zat je soms aan een Schwarzwälder Kirschtaart te denken?
    —–
    assyma 12/17/2009 06:50:11 AM
    Dat kan niet! Ik verspreek me nooit!
    Ja, dan moet het wel freudiaans zijn, die rotzak, zit ook overal achter;-)
    —–
    Leo 12/17/2009 09:23:15 AM
    Het ziet er heerlijk uit. En ook zo feestelijk. En toch zijn de meeste Duitse taarten net niet mijn ding. Nou ja Schwarzwälder Kirsch of zo. Nee, ik ben meer voor hun lekkere Stutenbrot of die heerlijke Rosinenschnecken. IK moet er wss. een paar weken op wachten nu, maar als het weer kan rijden we snel weer eens die kant op om wat van dat spul op te pikken.
    —–
    OZ 12/17/2009 02:29:34 PM
    @ Assyma: nee helaas. Hollanders kunnen dat echt niet. Hollandse taarten zijn zooo vies (no offence Molrat). Wat je moet doen is iemand vinden die Duitse roots heeft. Mijn beste vriendin is half Duits, en ze heeft haar puber opgeleid tot het voortreffelijk bereiden van haar moeders recepten. Als ik trek heb, geef ik hem een opdracht. Ik schuif hem wat geld toe en hij bakt dan de geweldigste Duitse taarten voor mij. Moet ik gauw weer eens doen besef ik.
    —–
    OZ 12/17/2009 02:30:14 PM
    en ik weet ook meteen welke ik nu ga vragen!
    —–
    emigrant 12/17/2009 04:35:00 PM
    @OZ: Maar nog veel heerlijker zijn toch de Franse patisserie-producten? Ik denk aan de taartjes van Christian in Straatsburg, en dat fijne terras op het slotplein in Nancy.
    Laten we maar veel over taart kletsen; zolang we kletsen eten we niet. Vanavond weer een kerstviering hier.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s