Slavinnenhaar?

kadash2Kleine speculatie: waarom worden in Saudi Arabië steeds jonge mannen gearresteerd die de Zedenpolitie uitdagen met een kadash, een afro kapsel? Dezelfde jongens dragen vaak ook laaghangende jeans, die een deel van het ondergoed tonen of, oh my God!, lange korte broeken! Dat zou de woede van de politie kunnen verklaren.

Maar ook een kadash zelf is onzedelijk; waarom eigenlijk? En waarom geldt het bedekken van het mannenhoofdhaar als zedelijk? Met godsdienst heeft dat niets te maken. Is het voortdurende dragen van een hoofdbedekking door mannen in Saudi-Arabië, ook binnenshuis, misschien een manier om verdacht krullend haar te verstoppen?

Dat er in de Arabische landen relatief weinig zwarte gezichten rondlopen schijnt daaraan te liggen, dat de Arabieren hun slaven vaak al in Afrika castreerden. Maar de slavinnen hebben op het schiereiland blijkbaar toch wat zwarte genen achtergelaten.

Mij is niet bekend of Saudi jongens zonder kroezig haar uit weerspannigheid bij de kapper krulletjes laten zetten. Het zou me niets verbazen, want de mensheid is nooit iets te dol.

1 reactie

Opgeslagen onder Nabije_Oosten

Een Reactie op “Slavinnenhaar?

 1. [Geredde reacties:]

  Marjan     09/09/2009 11:22:05 AM
  Zou ik mijn man kunnen laten ombouwen tot zwarte slaaf?
  Leuke stukjes Emigrant, ga vooral door.
  —–
  emigrant      09/09/2009 01:53:37 PM
  @ Marjan: Dank je wel. Je zei dat je man al vroeg kapotte knieeën had. Is hij dan voor het zware werk nog wel geschikt?
  Een indrukwekkende zwarte slaaf, die kennelijk de castratie ontkomen is, komt voor in het verhaal van Sjeherezade in 1001 Nacht. De koning gaat op jacht en betrapt bij thuiskomst zijn vrouw, terwijl zij zich op de binnenplaats vermeit met een zwarte slaaf.
  Een nachtmerrie, zowel voor Arabieren als Europeanen.
  —–
  Bob     09/09/2009 04:18:39 PM
  Zeg Emigrant, in het verlengde van dit onderwerp. In der Spiegel van deze week staat een heel artikel over de radicale vervolging van homosexuelen in Islamitische landen. Er wordt in sommige landen ook niet moeilijk gedaan om de doodstraf te voltrekken voor dit vergrijp. Een ander gevolg (ik meen in Saudi Arabie) is dat veel van zulke mannen zich laten om-opereren tot vrouw, dat is dan weer wel toegestaan. Ken je dat verhaal? Denk je dat het Stimmung-Mache is of wordt deze vervolging werkelijk erger, enig idee?
  —–
  emigrant     09/09/2009 05:08:10 PM
  @Bob: Het om-opereren is toegestaan, omdat de profeet het niet verboden heeft. (Nee, hoe zou hij ook?) In concrete gevallen, die ik alleen uit de krant ken, hoor je steeds dat ook de praktijk voor zulke mensen best meevalt.
  In de oude juridische teksten is telkens en systematisch sprake van “de hermafrodiet”, een soort tussen-geslacht. Dat zal biologisch niet zo vaak zijn voorgekomen, en indien toch, dan zullen die mensen niet oud geworden zijn. Toch worden alle regels graag doorgeëxerceerd in een variant voor mannen, voor vrouwen en voor hermafrodieten. Uit een soort systeemdwang neem ik aan. De betrokken personen kunnen daar hun voordeel mee doen.
  Over de homosexualiteit in de Arabische landen heb ik geloof ik een politiek incorrecte mening, waaraan ik maar eens een apart blogje zal wijden. Over de homovervolging is mijn mening wel correct: ja, het is erg en het wordt erger, schandalig!

  —–
  Marjan      09/09/2009 07:02:19 PM
  Emigrant, inmiddels heeft hij ook een kapotte rug. Maar dat maakt niet uit. Ik heb geen suikerrietplantage. Hij hoeft alleen maar te koken en de was te vouwen en zo.

  Zijn ze niet leuk, de arabische homo’s?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.